Hortiversum

beeldmerk- en huisstijlontwikkeling | positionering | branding | online media | signing 

Hortiversum is een bedrijvenverzamelgebouw voor de groensector. Naast het ontwerpen van alle corporate uitingen hebben wij ook gewerkt aan het interieur. More Lemon bedacht een verhaal dat verder gaat dan de smaak of het uiterlijk van groenproducten. Een verhaal dat de geschiedenis beschrijft en de betekenis van deze producten voor onze toekomst. Een duidelijke boodschap voor bezoekers en huurders.

Corporate logo

Interieurdesign

Bloemen schrijven geschiedenis. FlowerPower. Wie kent niet de foto van de student die een bloem in de geweerloop van een soldaat steekt als protest tegen de Vietnam oorlog. Hiermee werd de bloem hét symbool voor vrede. Bloemen zijn dus niet alleen mooi om te zien of lekker om aan te ruiken. Bloemen staan voor vrede en vriendschap. Bloemen hebben mede hierdoor een belangrijke plek in onze geschiedenis verworven. Ze zijn onze toekomst.

Planten voor onze gezondheid. Planten zorgen voor zuurstof. Maar planten bieden ook grondstoffen voor belangrijke medicijnen tegen diverse ziektes. Zoals bijvoorbeeld kanker en alzheimer. Zonder onze prachtige planten zou het leven onmogelijk zijn. Natuurlijk houden wij van planten in ons huis of in de tuin. Maar planten zijn onmisbaar. Planten hebben een belangrijke plek in onze gezondheidszorg. 

Groenten en de wetenschap. Groenten zitten vol vitaminen en zijn bepalend voor ons functioneren. Gregor Mendel gebruikte bijvoorbeeld erwten om zijn onderzoek naar overerving te staven. De ‘Wetten van Mendel’ zijn nog steeds van kracht. Groenten hebben onze wetenschap voor een groot deel bepaald. Ze zijn onze toekomst.

Fruit de aanjager van onze handel. Natuurlijk is fruit erg goed voor je. Maar fruit was ook een van de eerste handelswaren die vanuit Amerika naar Europa werden verscheept. Christoffel Columbus bracht de ananas mee. Een uniek stuk fruit dat in Europa nog volslagen onbekend was. Hierdoor is fruit belangrijk geweest voor de import, export en handel zoals deze tot op de dag van vandaag plaatsvindt. Fruit heeft een historische waarde voor onze economie. Toen en nu. Ze is onze toekomst.

Je bent wat je eet. Eten is de meest essentiële levensbehoefte. We eten van de eerste tot de laatste dag van ons leven. Daarnaast vertelt ons eetgedrag veel over onszelf. De manier waarop we eten of met wie. Tijdens lunches zijn hele kabinetten gevormd, worden belangrijke beslissingen genomen en ontstaan romances. Eten brengt ons bij elkaar. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Ze is onze toekomst.

Kruiden kleuren het leven. Verhalen en meningen kunnen kruidig zijn. Kruiden zijn smaakvol, geurig en kleurrijk. We nemen iets met een korreltje zout of er is geen kruid tegen gewassen. Kruiden zitten in onze taal, in ons eten en hebben bovendien een helende werking. De eerste geneeskrachtige drankjes waren mengsels van kruiden en specerijen. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan ons dagelijks bestaan. Ze zijn onze toekomst.